torsdag 18. november 2010

Nyhetsanalyse

  • Hva særpreger de to nyhetssendingene i forhold til nyhetsinnslag, type innslag, stoffområder, geografisk sted og nyhetskriterier?

14 av 21 nyhetsinnslag var nasjonale, så der ligger vekten. Det er mest reportasje og intervju, men de har også ett par innslag. Stoffområdene er mye politikk, og sport i sporten, kriminalitet stikker også ut. Nrk har også enkelte innslag med kultur, for eksempel musikk. Konflikter og aktualitet er det mye av i kriteriene.


6 av 10 nyhetsinnslag er nasjonale. Tv2 som Nrk bruker reportasje og intervju, men kun de. Kriteriene er en del forskjellig, men en del dramatikk og nærhet. Stoffområdene er også spredt sport, politikk, ulykker og kriminalitet.


  • Hva består likhetene og ulikhetene i TV 2 – nyhetene og Dagsrevyen?
Likhetene er at de bruker en like typer innslag, som reportasje og intervju. Begge har sporten skilt ut. Politikk, kriminalitet og ulykker er viktig hos begge kanalene. Begge har flest nasjonale innslag.


Nrk har fler innslag, men det har jo med at sendingen deres er lengre. Enkelte innslag hos Nrk er da også lengre. Nrk bruker også innslag i type nyhet. Man merker helt klart forskjellen fra Nrk og tv2. Tv2 har med de viktigste nyhetene men pluss disse som ikke er så viktige, de nasjonale som at vi går på rødt lys, nesten mer underholdning enn nyheter.



  • Har dagens nyhetssendinger utviklet seg til ”infotainment” – en blanding av informasjon og underholdning?
    Nrk holder seg fortsatt ganske bra til informasjonen, men Tv2 har fler innslag der underholdning er hovedbudskapet. Dette er et fint eksempel. Jeg tror at nyhetsbildet blir bare mer og mer overfladisk, og at de virkelig viktige nyheten blir visket bort. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar