lørdag 11. desember 2010

Ekskursjon til NRK

01.12.10 var jeg og 26 av de andre i medieklassen i Oslo på ekskursjon. Dagen startet 07.50, da toget gikk fra Kongsberg stasjon. Tre av elevene i klassen klarte å miste toget, fordi de surret med å bestille billetter på forhånd. De måtte ta et tog senere. Halvannen time senere ankom vi Oslo S. Vi skulle egentlig ta t-banen fra Oslo S til Majorstuen, men siden det var noen problemer måtte vi gå til stortinget og ta trikket derfra i stede.

Fra trikken gikk vi opp til NRK-huset. Ett ord, KALDT. Først besøkte vi NRK-opplevelser, der så vi på film, prøvde oss som nyhetsopplesere, vær-damer, kommentatorer og så på NRK-super. Så fikk vi en omvisning på hos NRK av Bjørn Erik Voll, der så vi først at de spilte inn en nyhetssending. Vi så alt som skjedde bak kameraet, det skjedde en del tekniske feil under denne nyhetssendingen, så det var ganske interessant å se hvordan de håndterte dette og hvordan de kommuniserte med hverandre og nyhetsoppleseren foran kamera. Vi så også alle som satt bak hver sin data og jobbet med stoff til både nyheter på tv og til radio. Deretter ble klassen delt i to og fikk omvisning både i radioavdelingen og TV-avdelingen. Guiden fortalte oss om alt fra ting som skjedde under 2. verdenskrig til hvordan ting ble gjort nå. Vi fikk også sett forskjellige studioer, for eksempel der nytt på nytt blir spilt inn.

Da klokken var rundt 14.30 fikk vi fritid helt fram til 17.45. De fleste samlet seg på McDonalds. Etter en liten stund gikk jeg, Karoline Sofie og Omer en tur ut. Vi så i butikker og lignende, men på grunn av kulda var det ganske ulevelig å gå ute, så vi havnet på McDonalds igjen før vi tuslet tilbake til NRK-huset. Kulda slo fortsatt inn. Vi måtte vente en god stund før vi alle vi som var seere ble ført ut og inn i en annen del av bygningen der sendingen skulle foregå. Vi ventet nok en stund. Vi han fra oss yttertøy, og fikk litt og drikke. Så ble vi sendt opp til studioet. Jeg satt sammen med Karoline og Omer. Vi satt nesten helt foran på midten, så kameraet var ofte plassert rett foran ansiktet mitt. Det var en del oppvarming og prating av en ganske artig fyr før showet startet. Programmet het litt av et liv. Det handler om norske kjendiser, og denne dagen var det den norsk regissøren Harald Zwart som var hoved besøkende.  Programmet var artig og man lærte en del. Når showet var over etter ett par timer, hadde vi kjempe dårlig tid, så vi løp som gale til trikken for så å løpe å rekke toget. Toget var litt forsinket så vi måtte vente en stund. Men rett før toget kom var det to av guttene som løp av gårde for å kjøpe noe å spise, så da var det nok et par som ikke rakk toget. Togturen hjem var ganske stille og kjedelig, i og med at det begynte å bli sent og det fleste var trøtte. Men alt i alt var turen kjempe vellykket og man lærer en del av hvordan tv-program settes opp. Dette er helt klart noe alle medie klasser burde få med seg. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar