torsdag 17. februar 2011

Dagens bilde


Bildet jeg har valgt er dette: http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=2058&Itemid=292&bandwidth=high (Får ikke lastet opp bildet, grunnet copy right)

Dette bildet har vunnet en pris på World press Photo 2011. Fått andre plass i en kategori kalt "Contemporary Issues". Bildet er av en liten jente fra Vietnam, som ligner alle andre jenter på hennes alder. Bare at hun har en misdannelse i ansiktet. Det er kalt Agent Orange disabilities. Hun er en av de rammede fra USAs kjemiske våpen under Vietnamkrigen. 
Det er et utrolig sterkt bilde. Jenta er utrolig søt, hun har en vakker kjole på seg, perlesmykker og ligner alle andre jenter på hennes alder. Jentas gule kjole skiller seg ut i bildet, det er det eneste som er varmt i bildet. På grunn av skyggene i bildet ser det ut som om hun er fengslet eller lignende, noe som gjør bildet trist. Jenta ser også trist ut, man kan se det i øynene hennes. Jeg syntes det er et utrolig godt bildet for å vise fram budskapet. Man får sympati med jenta og skjønner at det er utrolig urettferdig at en helt uskyldig person skal bli rammet av noe slikt. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar